Vask av dyne

Vask av ulldyne

Ulldyner laget av Hefel er svært lettstelte. Vi anbefaler regelmessig lufting av ulldyner, det bidrar til å friske opp og revitalisere ullfibrene inne i dynen. Det er ikke nødvendig å vaske ulldyner før bruk. Ulldyner elsker frisk luft, det er generelt bedre å lufte ulldyner ofte enn å vaske dem. Regelmessig lufting vil forlenge levetiden på ulldynen. Vask sengetøy ofte (annenhver uke), dette vil bidra til å beskytte ulldynen og forlenge levetiden. Er uhellet ute og du trenger å vaske bort flekker fra ulldynen bør du punktvaske den. Fukt en klut og bruk en teskje Milo ullvask og en teskje hvit eddik. Vær forsiktig, ikke gni på flekken, bare la dette trekke inn noen minutter. Skyll deretter kluten i kaldt vann, bruk den skånsomt på flekken til den og såperester blir borte. Følg instruksjonen beskrevet over, og du har en ulldyne som gir deg mange år med komfort og fantastisk søvn..

Vask av dundyne

Dundyner laget av Hefel er svært lettstelte. Vi anbefaler regelmessig lufting av dundyner, det bidrar til å friske opp og revitalisere dunene inne i dynen. Unngå sollys. Det er ikke nødvendig å vaske dundynen før bruk. Dundyner elsker frisk luft, men de bør vaskes ca hvert 3-4 år. Følg alltid vaskeanvisning på produktet. Bruk et mildt vaskemiddel uten enzymer, som for eksempel Milo og være restriktiv med mengde vaskemiddel. Ikke bruk skyllemiddel, det legger seg rundt dunene og gjøre dynen tyngre og mindre fluffy. Tørking er viktig. Bruk helst tørketrommel, gjerne i 3-4 timer, men kun 30-45 minutter per omgang helt til dundynen er tørr. Bruk tennisballer i tørketrommelen mens du tørker dundynen, dette gir en fluffy dundyne. Hvis du ikke benytter tørketrommel vil du oppleve at dundynen klumper seg seg.
En ren og godt vedlikeholdt dyne har en betydelig lenger levetid enn en som sjelden eller aldri vaskes.

Vask av tenceldyne

Tenceldyner laget av Hefel er svært lettstelte. Vi anbefaler regelmessig lufting av tenceldyner, det bidrar til å friske opp og revitalisere dynen. Det er ikke nødvendig å vaske tenceldynen før bruk. Tenceldyner elsker frisk luft, men de bør vaskes hvert år. Følg alltid vaskeanvisning på produktet. Bruk et mildt vaskemiddel uten enzymer, som for eksempel Milo og vær restriktiv med mengde vaskemiddel. Ikke bruk skyllemiddel. 
En ren og godt vedlikeholdt dyne har en betydelig lenger levetid enn en som sjelden eller aldri vaskes.

Ikke oppbevar noen dyner i tett emballasje. Legg den i et skap, eller på loftet i en kartong. Alle våre dyner blir levert i en praktisk dynebag som puster og er egnet for oppbevaring av dynen.