Vask av dundyne

Vask av dundyne

Dundyner laget av Hefel er svært lettstelte. Vi anbefaler regelmessig lufting av dundyner, det bidrar til å friske opp og revitalisere dunene inne i dynen. Unngå sollys. Det er ikke nødvendig å vaske dundynen før bruk. Dundyner elsker frisk luft, men de bør vaskes ca hvert 3-4 år. Følg alltid vaskeanvisning på produktet. Bruk et mildt vaskemiddel uten enzymer, som for eksempel Milo og være restriktiv med mengde vaskemiddel. Ikke bruk skyllemiddel, det legger seg rundt dunene og gjøre dynen tyngre og mindre fluffy. Tørking er viktig. Bruk helst tørketrommel, gjerne i 3-4 timer, men kun 30-45 minutter per omgang helt til dundynen er tørr. Bruk tennisballer i tørketrommelen mens du tørker dundynen, dette gir en fluffy dundyne. Hvis du ikke benytter tørketrommel vil du oppleve at dundynen klumper seg seg.
En ren og godt vedlikeholdt dyne har en betydelig lenger levetid enn en som sjelden eller aldri vaskes.

Ikke oppbevar dyner i tett emballasje. Legg den i et skap eller på loftet i en kartong. Alle våre dyner blir levert i en praktisk dynebag som puster og er egnet for oppbevaring av dynen.

Renhold av edderdunsdyne

Dynen kan ikke vaskes, på grunn av risikoen for at dunen blir tørr og mister for mye fett. Generelt er det ikke nødvendig å vaske dynen. Regelmessig lufting er nok.

HEFEL garanterer at deres edderdunsdyner er laget av 100% dun fra ærfugl – vi advarer mot forhandlere som identifiserer sine dyner som "ærfugl type" . Dette er ikke virkelig ærfugl dun, men som oftest normal andedun.

100 % ren edderdun i nydelig TENCEL® stoff av like eksepsjonell kvalitet. En glansfull dyne som gir en silkemyk følelse.