Ulldyne

Ulldyner er som navnet indikerer laget av ull som er et naturmateriale som både absorberer og frigjør fuktighet effektivt og dermed opprettholder kroppstemperatur uavhengig av omgivelsene. Nettopp fuktighet er en årsak til at mange mennesker sover urolig. Blir det for varmt så svetter vi mer. Vi blir rastløse, endrer gjerne sovestilling og tar av oss dynen for å kjøle oss ned. Kjøligere luft gjør at fuktigheten fordamper og man vil straks føle seg kald. Dette forstyrrer søvnen og kan være skadelig for immunforsvaret og øke produksjonen av stresshormoner. Ulldyner skaper et mikroklima, som bistår i å regulere kroppstemperaturen og fuktigheten, og avlaster kroppen for termisk stress og fremmer en dypere og mer forfriskende søvn. Flere par strever med å velge dyner som passer begges behov, og enda vanskeligere blir det hvis man ønsker dobbeldyne. Mens den ene er for varm blir kanskje den andre fort kald. Da er ulldyne et svært godt valg. 

Cashmere ulldyne

kashmirull

HEFEL cashmere dyne kommer fra geiter som lever på høye vidder opp til 5000 moh i Himalaya. For å overleve miljøet de lever i, hvor tempraturen kan falle til -45 grader, har geitene utviklet en type hår som beskytter mot kulde. Geitenes premium kvalitets ull blir behandlet slik at det kan lages lette fyllinger til HEFEL cashmere dyner. Cashmeregeitene blir ikke klippet. I stedet blir deres fine hår kjemmet ut for hånd en gang i året. Utbyttet per geit er bare 100-300 gram så cashmereull av svært høy kvalitet er både kostbart og kan være vanskelig å finne. Hefels cashmereeksperter reiser selv til regionen for å sjekke kvaliteten. 

HEFEL Cashmere dream er den letteste dyna i forhold til varmen den gir. Den har en mykhet som setter andre dyner i skyggen og er en aktivt pustende dyne. 

Kamelhår ulldyne

kamelhår dyne

HEFEL Pure Camel - Deilig myk kamelhårdyne i tencel premium satin stoff
Kamelene lever i klimatiske områder i Mongolia med ekstreme temperatursvingninger på opp til 60 ° C mellom dag og natt. Håret er perfekt tilpasset disse forholdene, og har en svært effektiv temperaturregulerende funksjon. Det oppfører seg som et "naturlig air condition-system". Det gir utmerket varme, men beskytter også mot varme, takket være maksimalt aktive pusteegenskaper. Opplev naturlig varme med HEFEL kamelhårs dyne.
 Dynene har to lag fylt med kamelhår. 

Merino ulldyne

ulldyne

HEFEL Bio ulldyne - Deilig søvn i 100 % ren ull.
Varm og lun ulldyne som er temperaturregulerende. Absorberer fuktighet utmerket og sikrer et tørt og behagelig soveklima. Stoffet er i fin satin av 100 % økologisk bomull som gir et luksuriøst uttrykk og gjør nattesøvnen til en nytelse.