Nattesvette - Ny dyne kan hjelpe deg

nattesvetteSliter du med nattesvette? Selv om menneskekroppen er utstyrt med evnen til å regulere temperaturen med ekstrem presisjon, kan denne mekanismen forstyrres av mange faktorer. Det kan for eksempel skyldes overgangsalder, sykdom eller medisiner. Nattesvette handler om overdreven svetting når du sover. Enkelte våkner våte av svette, noe som forstyrrer søvnen i så stor grad at det blir et problem. Det er gjennomført studier av pasienter hvor resultatet viste at over 40% opplevde nattesvette minst en gang i måneden, og at antallet økte i aldergruppen mellom 40 og 50 år. 

Hormonsvingninger 
Overgangsalderen er en av de mest kjente årsakene til nattesvette hos kvinner. I denne livsfasen opplever kvinner store svingninger i hormonene, noe som resulterer i at kroppen får svekket termoregulering. 

Det er en stor andel kvinner som opplever hetetokter og nattesvette, faktisk opptil 80%. Symptomene avtar når kroppen gjenvinner balansen og blir vant til det nye hormonnivået.

Nattesvette er relativt vanlig, men noen ganger kan det være et tegn på noe mer alvorlig. Oppleves nattesvette samtidig med andre symptomer som vekttap, hoste og feber, bør du oppsøke lege for å utelukke mer alvorlige sykdommer.

Heldigvis er det helst uskyldige årsaker til at personer våkner gjennomvåte av svette. Pass på at det ikke er for varmt på soverommet og sørg for god ventilasjon.

Blir du fort varm og svetter om natten bør du velge en dyne som er middels varm, helårsdyne eller sommerdyne. Våre dyner laget av ull eller Tencel fiber (les om naturmaterialer her) er spesielt godt egnet siden de ventilerer svært godt og absorberer fuktighet bedre enn dun. Vi leverer også naturlig silkedyne til personer med høy kroppsvarme og som svetter lett.

 

>dyne som pusterKlimaControl Comfort - “Dynen som puster” er verdens første dyne hvor både fyll og stoff er lager av 100% TENCEL®, et rent plantebasert fiber laget av tre. Takket være sin unike nanofibrile struktur, kan de naturlige tencel fibrene absorbere store mengder fuktighet svært raskt. Ingen annen fiber har lignende egenskaper. Dynen vil alltid føles behagelig tørr selv når den utsettes for sterk svette. Kan vaskes på 60 ° C.

Svært god dyne for sensitiv hud. Dermatologisk testet.

 

Edition 101Edition 101 ble opprinnelig laget som en spesialutgave , men serien har utviklet seg til å bli en av Hefels bestselgere. Dynen er fylt med 100% TENCEL® og gir optimal temperatur og fuktighetsregulering. Stoffet er av fin bomullsateng. Kan vaskes på 60 ° C.

 

 

 

 

 

Ulldyne - Det finnes flere fordeler med å sove i en ulldyne. Vi tenker gjerne at en ulldyne kan bli for varm, men vi må også huske at ull er temperaturregulerende. Ulldynens unike evne til å absorbere fuktighet opptil 1/3 av sin egen vekt er med å sikre et tørt soveklima.