Naturmaterialer

Cashmere fra Himalaya

Cashmere er en svært myk fiber dyrket fra Cashmeregeit som produserer hår med en myk og luftig følelse. Cashmereull kommer fra underhåret til Cashmeregeiten. Fibrene er dyrket ved å kjemme geiten i stedet for å klippe det. Hver geit produserer bare 100-300 gram cashmereull per år, noe som gjør det til et av de dyreste naturlige fibrene. 

Viktigste fordelene med Cashmere

  • Svært myk fiber
  • Lett og pustende
  • Tilpasser seg alle klima

Fineste kamelhår fra Mongolia

I likhet med andre ekslusive ulltyper er kamelhår svært mykt, holdbart, skinnende, lett og varmt. Finkvalitets kamelhår kommer fra Bactrian (to pukler) kameler som er avlet i et ekstremt kaldt klima i Kina og Mongolia. Håret blir samlet når kamelen mister hår i stedet for å klippe det av.

Viktigste fordelene med kamelhår:

  • Veldig myke og fine fibre
  • Nydelig, gyllenbrun farge 
  • Skinnende, holdbar og lett

Ekslusiv merino ull fra Frankrike

Denne typen ull har en enestående glans, mykhet og pusteevne sammen med et utmerket varme til vekt forhold. Merino har en hvit ren farge som aksepterer fargestoffer svært godt. Den er også veldig sterk, naturlig elastisk og myk mot huden. 

TENCEL - Det moderne trefiber

Tencel

TENCEL® er et rent naturfiber laget av tre. 

TENCEL® brukes i laken, sengetøy, dyner og puter. I tillegg til at TENCEL® er et miljøvennlig fiber er også TENCEL® helt overlegen på absorbering av fuktighet takket være sin unike nanofibrile struktur. Tekstiler laget av TENCEL® kjennetegnes som svale og silkemyke. 

I sluttfasen av TENCEL®-produktenes livssyklus er fibrene dessuten gjenvinnbare og biologisk nedbrytbare til 99 %. 

 

100% ØKOLOGISK BOMULL 


organisk bomullHEFEL i Østerike har det største operative veveriet i Europa. Deres produkter er produsert der i sin helhet. Dette, kombinert med mer enn 10 års kunnskap i feltet "sertifisert økologisk bomull" har gjort HEFEL til å bli markedsledende i det naturlige sengeprodukt segmentet. HEFEL sin produksjonsprosess - fra stoff til ferdig dyne - er 100% økologisk fokusert, kontrollert og sertifisert.

GOTS (GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD) garanterer at de sertifiserte produktene er av høyeste økologiske standard og inneholder en minimum andel av 70% økologisk bomullsfiber fra kontrollert økologisk dyrking. HEFEL oppfyller ikke bare alle GOTS kriterier, men i tillegg garanterer de at deres organiske sengeprodukter er laget av 100% sertifisert økologisk bomull.

DUN

  

 

Andedunen er hentet fra Mallard hun-ender i Pyreneene. 

Det viktigste å vurdere når du kjøper en dundyne er bæreevnen. Bæreevne er en tallverdi, vanligvis vist mellom 400-750 cuin, men vi kjenner også skalaen 1-16 her i Norge. Verdien sier noe om hvor fluffy dundynen er. Jo høyere bæreevne, jo bedre isolerer dynen fordi den inneholder mer luft og gjerne mindre fyll enn en dundyne med lav bæreevne. Det gjør også at en dundyne av høy kvalitet vil være en lett dyne. Luften blir varmet opp ved bruk av dynen og stenger kulden ute. Mye luft i dundynen gjør også at den puster bedre.

Som det fremgår av navnet, "The Honest Down Certificate" står
for ærlig dundyne. Dette betyr at fyllingen som brukes er nøyaktig hva som er angitt på etiketten. I tillegg er dynene sertifisert og inneholder utelukkende klasse 1 dun og fjær - per EU standard EN 12934. Ærlighet og oppriktighet er et ekstremt viktig fundament i HEFELs visjon og dundyne kolleksjon.

 

Hvordan dun blir plukket er et omstridt tema. Dessverre finnes det altfor mye dun på markedet hvor man ikke er sikret at dyrene har blitt behandlet på en forsvarlig måte. HEFEL garanterer at dun og fjær ikke blir hentet fra levende fugler. Leverandører blir nøye kontrollert for å sikre etterlevelse av denne kvalitetsstandarden.