Hjelp til valg av dyne

BODYFIT DESIGN

Alle dyner fra nettbutikken Sov Godt produseres av Hefel i Østerrike. De har et eget design som er formsydd etter kroppen. Designet gjør at dynen holder godt på varmen kroppen din avgir. Sov Godt selger dundyner, ulldyner, fiberdyner, barnedyner, puter og fantastisk sengetøy av uslåelig kvalitet.

Hva kjennetegner deg?

Vi i Sov Godt blir kontaktet av mennesker i alle aldre, kjønn og størrelser som har ulike søvnproblemer. Alle har et felles ønske om å kunne nyte avslappende søvn igjen. Vi vil gjerne forklare og fortelle om våre dyner og hvordan disse kan hjelpe å forbedre søvnkvaliteten. Her er noen vanlige spørsmål:

"Jeg fryser om natten"

 HEFEL Cashmere dream er den letteste dyna i forhold til varmen den gir. Den har en mykhet som setter andre dyner i skyggen og er en aktivt pustende dyne. Disse dynene er spesielt egnet for de med lav kroppstemperatur. 

Kroppstemperaturen synker med ca. 1 ° C om natten og den eksepsjonelle kvaliteten på Cashmere, det mest luksuriøse av alle naturlige hår, gir perfekt varme samtidig som cashmereullens vekt er svært lav. Cashmerehår kommer fra cashmeregeit som lever i høyden (opp til 5000 m) og kan absorbere 30% av sin egen vekt i fuktighet.

"Jeg svetter om natten"

Blir du fort varm, sliter du med nattesvette?  Da bør du velge en middels varm helårsdyne eller sommerdyne. Vi leverer også naturlig silkedyne til personer med høy kroppsvarme og som svetter lett. Våre dyner laget av ull eller Tencel fiber (les om naturmaterialer her) er spesielt godt egnet siden de absorberer fuktighet bedre enn dun og ventilerer svært godt. (Les mer om nattesvette her)

"Jeg er allergiker"

Mer enn 40 % av befolkningen får allergiske reaksjoner en eller flere ganger i løpet av livet. Vår allergidyne Wellness Vitasan er spesialutviklet til mennesker med allergi. 4-hulls Vitasan® hulfiber som brukes i Vitasan dyner gir effektiv beskyttelse mot alle typer allergen.

Hjelp til valg av dyne

Voksne mennesker trenger ca 8 timer søvn i løpet av natten for å våkne opp frisk og uthvilt!

Hvilken dyne skal du velge?

Det er store forskjeller på dyner. De finnes i lette, lune og varme versjoner og med mange forskjellige typer fyllinger. Før du skal kjøpe en dyne, bør du vite hva som er viktig for deg. Vi mennesker er svært forskjellige, og selv om man hører fra andre at en bestemt type dyne er veldig bra, så betyr ikke det at det er det beste valget for deg. Husk, man velger sine klær i henhold til utetemperatur! Det bør man også gjøre med dyne. 

Tenk litt på hvordan du bor. Bor du i nytt hus eller leilighet med stabilt inneklima året rundt bør du kanskje velge en lettere dyne. Bor du i gammelt hus, i et ekstra kaldt klima eller hvis du alltid sover med soveromsvinduet åpent så er nok en varmere dyne bedre for deg. Men husk å ta med i betraktningen hvis du er en person som fryser lett eller er ekstra varm. 

I HEFELS sortiment finner du dyner som dekker alle behov. Dynene har unike temperaturregulerende egenskaper, utmerket fuktighetskontroll, og med bodyfit design legger dynen seg perfekt rundt kroppen og gir lun og god varme samtidig som den puster aktivt. 

Husk å tenke over disse tingene når du skal velge dyne til barna også. HEFEL har et bredt utvalg for de minste.

Med riktig dyne, som ikke er for varm eller for kald, ligger man roligere og man får en uforstyrret og god søvn. 

Å velge riktig dyne er et viktig valg med tanke på hvor mange timer i døgnet man sover. 

Kvalitet

Du tilbringer 1/3 av livet under dyna. Invester i en kvalitets dyne og sengetøy som passer dine behov.

Størrelse

Bestem deg for en dyne som er tilpasset din kropp og lengde. Vi anbefaler alle våre voksne kunder å velge 220 cm lange dyner. Dette sørger for at føttene holdes varme om natten slik søvnen ikke forstyrres.

Kanskje du har ønsket deg dobbeldyne?

Vi vet alle hvor koselig det kan være å sove under samme dyne, men en vanlig dyne på 140x220 blir ofte i smaleste laget. Derfor finnes det praktiske dobbeldyner. Med en dobbeldyne får du en stor og god dyne som dekker hele sengen og som forhindrer at du blir forstyrret av at din partner plutselig stjeler hele dynen i løpet av natten.

Du får kjøpt dobbeldyne hos Sovgodt.no, som forhandler ulldyner, dundyner, fiberdyner og andre dyner spesialtilpasset mennesker med allergier.

Dobbeltdyner fås i mange forskjellige størrelser, men det vanligste er 200X220 cm.

Det finnes naturligvis både dyre og billige dobbeldyner, men vi fokuserer kun på dyner med topp kvalitet. Mange tror at desto tyngre en dyne er, desto varmere er den. Det er feil. Kvalitetsdynene vi selger hos Sov Godt er laget av materialer som utnytter luftlommer i dynen som isolasjonsmateriale. Dette sørger for en god isolasjon og særdeles lav vekt.

Om sommeren kan det være en fordel å bytte til en sommerdyne for å unngå at dynen blir for varm og at din søvn blir forstyrret.

UTVALG AV DYNER

Dyne fylling

 

DUNDYNE

Dundyner kombinerer en herlig fluffy følelse samtidig som de isolerer fantastisk godt. Den formsydde Bodyfit designen skaper en varm og behagelig følelse rundt kroppen. Våre dundyner produseres i Østerrike av produsenten Hefel. Stoffet er av det fineste Batiste bomull som blir vevet i HEFELS eget veveri i Østerrike. 

ULLDYNE

Ull er et naturmateriale som både absorberer og frigjør fuktighet effektivt og dermed opprettholder kroppstemperatur uavhengig av omgivelsene. Nettopp fuktighet er en årsak til at mange mennesker sover urolig. Blir det for varmt så svetter vi mer. Vi blir rastløse, endrer gjerne sovestilling og tar av oss dynen for å kjøle oss ned. Kjøligere luft gjør at fuktigheten fordamper og man vil straks føle seg kald. Dette forstyrrer søvnen og kan være skadelig for immunforsvaret og øke produksjonen av stresshormoner. Ull skaper et mikroklima, som bistår i å regulere kroppstemperaturen og fuktigheten, og avlaster kroppen for termisk stress og fremmer en dypere og mer forfriskende søvn. Flere par strever med å velge dyner som passer begges behov, og enda vanskeligere blir det hvis man ønsker dobbeldyne. Mens den ene er for varm blir kanskje den andre fort kald. Da er ulldyne et svært godt valg. 

TENCELDYNE

Ideelt sovemiljø - også for de som svetter om natten.Tørt soveklima og riktig temperatur er de viktigste kravene for avslappet og forfriskende søvn. Både KlimaControl og Edition 101 har optimale temperaturregulerende egenskaper og perfekt fuktighetskontroll. 

dyne som puster

HEFEL KlimaControl Comfort - “Dynen som puster” er verdens første dyne hvor både fylling og stoff er lager av 100% TENCEL®, et rent plantebasert fiber laget av tre. Takket være sin unike nanofibrile struktur, kan de naturlige tencel fibrene absorbere store mengder fuktighet svært raskt. Ingen annen fiber har lignende egenskaper. Dynen vil alltid føles behagelig tørr selv når den utsettes for sterk svette.

Svært god dyne for sensitiv hud. Dermatologisk testet. 

ALLERGIDYNE

allergidyne

Wellness Vitasan - Aktiv beskyttelse gjennom hele natten for allergikere.

Den spesialutviklede 4-hulls Vitasan® hulfiberen som brukes i Vitasan dyner gir effektiv beskyttelse mot alle typer allergen. Fibrene er direkte impregnert med et stoff som aktivt hindrer spredning av husstøvmidd, bakterier og sopp. Allergikere kan sove godt siden 4-hulls Vitasan® hulfiber er usedvanlig lett og aktivt pustende - og fyllet klarer å lagre stor mengde varm luft. 

 

BARNEDYNER

barnedyne

HEFEL har fantastiske barnedyner tilpasset barns behov. De er Øko-Tex sertifisert 100, Baby klasse 1 og garanterer den aller høyeste kvalitet uten miljøskadelige stoffer.