Edderdunsdyne

Edderdun regnes som den mest luksuriøse og eksklusive dynen du kan bre over deg om natta. Dynen er et unikt mesterverk som tilpasser seg sine omgivelser etter dine behov. Den har en imponerende isolerende effekt samtidig som den er særdeles lett.

Edderdun kommer fra ærfugl. Ærfugl er en fredet art og på Island har det vært forbudt å jakte ærfuglen siden 1847. Likevel er deres art truet av tung forurensning fra det kystnære området hvor de hekker.
edderdunsdyneI hekkesesongen napper hun-fuglen sine største og varmeste dun som brukes til å holde eggene og senere kyllingene varme. Siden det ikke er tiltatt å drive oppdrett av ærfuglen, håndplukkes dunen varsomt fra redet etter at mor og barn har forlatt det.

Selvfølgelig er ingen kjemikalier som brukes til rengjøring og desinfisering. For 1 kg Edderdun trengs ca 60 reir.

 

HVA ER SÅ SPESIELT MED EDDERDUNSDYNE?

edderdunsdyne

 

Det unike med edderdun kan studeres under et mikroskop. I motsetning til dun fra andre ender, har edderdun små mothaker som skaper en kjede som knyter de enkelte fjær sammen for å forhindre dem fra å blåse bort i kraftig vind. 

Dette gjør det mulig å ha en lengde på edderdun på opptil en meter i lengde uten å bryte lenken av dun. Disse tette sammenhengende dunene lager mange små hull som inneholder luft og varmes enkelt opp. Dynen er ekstremt luftig og har den høyeste bæreevne, som gjør det til den fineste og letteste dunen i verden. Ett kilo edderdun krever 500.000 til 1.000.000 ederdun, men på grunn av sin høye bæreevne, trengs kun noen få hundre gram for å fylle en hel dyne.

 

HVORFOR ER DET VERDT Å INVESTERE I EN EDDERDUNSDYNE?

Å kjøpe en edderdunsdyne er en livslang investering. Dynen krever minimalt med vedlikehold og kan faktisk brukes opp til femti år, mer enn noen annen dundyne på markedet. Det er den mest holdbare, varmeste og mykeste dynen som finnes!

 

HVORDAN RENGJØRES DYNEN?

Dynen kan ikke vaskes, på grunn av risikoen for at dunen blir tørr og mister for mye fett. Generelt er det ikke nødvendig å vaske dynen. Regelmessig lufting er nok.

HEFEL garanterer at deres edderdunsdyner er laget av 100% dun fra ærfugl – vi advarer mot forhandlere som identifiserer sine dyner som "ærfugl type" . Dette er ikke virkelig ærfugl dun, men som oftest normal andedun.

100 % ren edderdun i nydelig TENCEL® stoff av like eksepsjonell kvalitet. En glansfull dyne som gir en silkemyk følelse.

Se HEFEL edderdunsdyne her