Spennende fabrikkbesøk hos HEFEL i Østerrike!

Skrevet mars 19, 2017 av Maria B. Sørbø | 0 kommentarer

Hei kjære kunder og følgere,

9. mars var vi på fabrikkbesøk hos HEFEL i Kefermarkt i Østerrike. Det var veldig moro. Spennende å få se hvordan produksjonen er og hvor mange mennesker som er involvert for å lage en dyne.

Kefermarkt er skikkelig på landet. En nydelig og idyllisk liten bygd med mange grønne jorder og marker så langt øyet kunne se, og midt ute på det ene jordet lå det en fabrikk. Det var HEFEL. 

Etter å ha kjørt på autobahnen fra München hvor det lå fabrikk etter fabrikk langs veien synes jeg virkelig at denne hadde fått en fin plassering.

Vi møtte salgssjef Patrick, og sammen med han og fabrikksjefen i Kefermarkt fikk vi en guidet tur gjennom fabrikken. Vi gikk gjennom alle trinnene for at en dyne eller pute skal bli produsert og sendt ut. 

Her er en kort oppsummering, stort sett i bilder, fra turen:

Vi startet i et støyfullt rom med høy luftfuktighet hvor fibrene blir renset og sendt videre til karding. 

Deretter gikk det videre til en stor symaskin hvor dynens søm blir sydd. 

HEFEL er kjent for sitt Bodyfit design. Her ble det brukt en annen type symaskin. Dynen ble satt i en ramme, og lagt under en symaskin hvor Bodyfit design og emblem var programmert inn. 

Hvert emblem sier noe om dynen, og jeg synes det er en helt fantastisk fin detalj. 

Videre skulle kantene syes, og det ble gjort på "vanlig" symaskin. 

Dynene ble sendt videre til nøye kontrollering og pakking. 

Her er dyner til det østerrikske skiteamet pakket: 

På ferden videre kom vi forbi avdelingen hvor puter ble produsert .. 

.. før vi kom inn på lageret. Overalt i verden er det helt ulike standardstørrelser på dyner og puter. HEFEL har ikke et veldig stort lager, men de lagrer en del i østerrikske og tyske standardstørrelser hvor etterspørselen er ekstra stor. Utover det ønsker HEFEL at dyner og puter skal være ferskvare når vi kunder bestiller.   

Til slutt kom vi til avdelingen hvor pakkene faktisk blir frankert og sendt til meg og andre kunder. 

Jeg er så glad for at jeg tok turen til Østerrike og fabrikken. Det er lærerrikt, og veldig fint å få kjennskap til prosessen bak de produktene jeg er stolt av å selge. 

HEFEL er en familiebedrift på 110 år som produserer alt selv på sine to fabrikker i Østerrike. Det er ordentlig, og høy kvalitet i alle ledd. På fabrikken var det fine arbeidsforhold, mange hyggelige og produktive mennesker, og god stemning. 

Salgssjef Patrick, mannen min Thomas og jeg 

Takk for besøket. Jeg kommer gjerne tilbake! 

Hilsen Maria 

E-post: maria@sovgodt.no/ Tlf: 95 96 71 95 


Neste

Forrige

Skriv en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres