Nattesvette - Hva er viktig å tenke på ved valg av dyne og pute

Skrevet september 11, 2016 av Maria B. Sørbø | 0 kommentarer

Nattesvette er vanlig, ingen tvil om det. Jeg får ofte forespørsler om hvilke produkter man bør velge i forbindelse med dette. 

Det er mange ulike årsaker til nattesvette, og nattesvette arter seg forskjellig fra menneske til menneske. Man sitter ikke nødvendigvis på fasiten over hvilke produkter som passer best til enhver person, men ved hjelp av fakta og erfaringer så synes jeg det er interessant og moro og kunne hjelpe til med å finne den dynen, puten og sengetøyet kunden trenger for å få bedre søvnkvalitet. 

Ved kraftig nattesvette bør man ta hensyn til alt fra dyne, pute, sengetøy, laken og madrass. Det holder som regel ikke at bare dyna er riktig. Hvilket fiber er produktene laget av? Det er det aller viktigste. Tencel og ull er det jeg anbefaler hvis man lider av nattesvette. Det absorberer fuktighet på en svært effektiv måte, og veldig mye raskere enn for eksempel bomull. Vår KlimaControl dyne som er laget av 100 % Tencel både inni og utenpå er vår bestselger. Denne har hjulpet flere mennesker til et tørrere soveklima og bedre søvn.

Det er ikke uvanlig at de som er plaget av nattesvette gjerne må stå opp på natta og bytte sengetøy og nattøy både en og to ganger. Det er derfor også viktig å tenke på hvilket sengetøy man har utenpå dynen og puten. Ved å bruke Tencel sengetøy og laken vil man få full effekt da både dyne, laken og sengetøy absorberer like bra. Sengetøy av bomull kan være med å forhindre dette når det blir store mengder fuktighet. 

Jeg får også en del spørsmål om produkter som kjøler. Kjølende dyner og puter er veldig bra og behagelig hvis man er varm, som mange kan være uten at man lider av store mengder nattesvette. Gjør man derimot det, er det viktig å se hvilket fiber dynen og puten er laget av. Avkjølende effekt hjelper ikke nødvendigvis hvis ikke stoff og fyll er av et fiber som absorberer unna fuktigheten raskt.  

Nattevette kan selvfølgelig forekomme i større eller mindre grad, og for noen kan det for eksempel være at det kun dreier seg om svette rundt hode og nakke regionen. Da er det viktigst å finne en pute som hjelper deg. Det er ikke alltid man må bytte ut alt for å få bukt med problemet. 

Jeg synes det er så flott å få tilbakemeldinger fra kunder som sier at de sover bedre, slipper å stå opp om natta for å skifte sengetøy og nattøy og at de våkner opp i tørr dyne og pute. Det er fint å kunne være med å veilede til valg av produkter som kan hjelpe deg! 

Husk altså, riktig fiber! Tencel er topp og ull er gull :-) 

Hilsen Maria

E-post: maria@sovgodt.no/ Tlf: 95 96 71 95


Neste

Forrige

Skriv en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres