Lurer du på hvilken dynestørrelse du skal velge til barna dine?

Skrevet September 23, 2017 av Maria B. Sørbø | 0 kommentarer

Hei,

Det kan være litt forvirrende å vite hva man trenger av størrelser til barna for det er en del å velge mellom, og det er ingen fasit på det heller. Folk velger forskjellig. Noen går over til stor dyne tidligere enn andre. Noen dropper den minste dyna helt. 

Når jeg prøver å tenke tilbake på hva jeg gjorde med mine barn så husker jeg ikke når de gikk fra den ene størrelsen til den neste, men her er en pekepinn på hvilken dynestørrelse som kan passe til når.

Babydyne: 65x80 - Dette er den aller minste babydynen. Den kan være fin å bruke i vugga eller i vognbagen. 

Barnepute: 35x40 - Dette er en lav pute som er tilpasset babyer siden de ikke skal ligge høyt med hodet. Helt i starten trenger ofte ikke barnet pute i det hele tatt, men når man vil ta det i bruk så er dette standard størrelsen. 

Barnedyne: 80x100 - Denne størrelsen passer godt i sprinkelseng, og noen bruker den størrelsen der fra starten. Den kan også passe fint i vogn. Passer best opp til ca 2 år. Naturlig putevalg til denne dynen er fortsatt størrelse 35x40.  

Juniordyne: 100x135 - Dette er en juniordyne som passer fint fra ca 2 år og frem til man velger å gå over til stor dyne. Fin hvis barnet har gått over til litt større barneseng, men kan også brukes i sprinkelseng. Som vi alle vet våkner gjerne barna like godt utenfor eller oppå dynen som under, så det kan etterhvert være greit å få litt størrelse på den. Junior putestørrelse er 40x60.

Fra ca 3-4 år velger mange å gi barna en voksendyne i 140x220 eller 140x200. Da er også tiden inne for en vanlig standard putestørrelse på 50x70 om man ikke allerede har startet med det. 

Jo, nå husker jeg at min datter Isabella sluttet med sprinkelseng lenge før lillebror Casper, fordi hun allerede før hun var 2 år klatret ut av den hver natt og landet på gulvet med et lite dunk. Da var det bare å skaffe større seng og litt større dyne til henne :-) 

Ta gjerne kontakt dersom du har noen spørsmål, og ta gjerne en titt på vårt utvalg til barn

Riktig god helg! 

Hilsen Maria 

E-post: maria@sovgodt.no / Tlf: 95 96 71 95


Neste

Forrige

Skriv en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres