Er du en frysepinne?

Skrevet september 28, 2016 av Maria B. Sørbø | 0 kommentarer

Da er nok en deilig dundyne noe for deg! Den aller beste egenskapen til dundynen er nemlig isoleringsevnen, så den vil varme deg godt.

Men husk å sjekke dundynens bæreevne. Det er store kvalitetsforskjeller på dunmarkedet.

Her i Norge kjenner vi kanskje best til en bæreevne skala fra 1-14 hvor 14 er beste kvalitet. Man kan også måle bæreevne i cuin. Da går skalaen fra 400 - 750 +. Jo høyere bæreevne, jo bedre isolerer dynen fordi den inneholder mer luft og gjerne mindre fyll enn en dundyne med lav bæreevne. Det gjør også at en dundyne av høy kvalitet vil være en lett dyne. Luften blir varmet opp ved bruk av dynen og stenger kulden ute. Mye luft i dundynen gjør også at den puster bedre. Et kvalitetstegn er også mye dun og lite fjær i dundynen. HEFEL sine dundyner har bæreevne fra 660 cuin, noe som anses å være meget bra.

Dun og fjær er råvarer. Det finnes store forskjeller på kvalitet og renhet, men den europeiske standarden til renhet stiller høye krav. HEFEL oppfyller disse kravene. De overholder også kravene til NOMITE standarden i forhold til støv og midd, noe som gjør at dundynene kan anbefales til allergikere. Dynene er sertifisert og inneholder utelukkende klasse 1 dun og fjær.


Dundynens søm er med å avgjøre hvor godt den holder på varmen. Har dynen sømmer som går gjennom hele trekket vil den miste luft og holde dårligere på varmen da det skapes kuldebroer i dynen. Søm henger også gjerne sammen med pris og kvalitet. HEFEL har sin egen Bodyfit design hvor dynen er formsydd til kroppen. Yttersømmen sikrer en god beskyttelse mot kald luft og gir en lun sovesone.

 

Hvordan dun blir plukket er et omstridt tema. Dessverre finnes det altfor mye dun på markedet hvor man ikke er sikret at dyrene har blitt behandlet på en forsvarlig måte. HEFEL garanterer at dun og fjær ikke blir hentet fra levende fugler. Leverandører blir nøye kontrollert for å sikre etterlevelse av denne kvalitetsstandarden.    

 

Litt om dundynene vi tilbyr: 


HEFELs Soft dundyne er en deilig og myk dyne hvor HEFEL garanterer at dunfyllet er hentet fra frittgående Mallard hun-ender i Pyreneene. Stoffet er av det fineste Batiste bomull som blir vevet i HEFELS eget veveri i Østerrike. 

 

 

Vi er ekstra stolte av denne - les bare hvorfor: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HEFEL er de første i verden som har laget dundyne kombinert med Tencel fiber. TENCEL® dundyne kombinerer varm, lett  og fluffy dun med aktivt pustende og klimaregulerende TENCEL® fiber. Det er helt ideelt. Da både isolerer den og absorberer fuktighet bra. 

 

 

Også har vi dynen i særklasse: 


Edderdunsdynen regnes som den aller beste og mest eksklusive dynen du kan bre over deg om natta. Dynen tilpasser seg etter omgivelsene og dine behov. Den isolerer perfekt samtidig som den er særdeles lett. Edderdun kommer fra ærfugl. Ærfugl er en fredet art, og dunen håndplukkes varsomt fra redet etter at mor og barn har forlatt det. Hun-fuglen napper selv sine største og varmeste dun for å holde eggene og deretter kyllingene varme. 100 % ren edderdun i nydelig TENCEL® stoff av like eksepsjonell kvalitet. En glansfull dyne som gir en silkemyk følelse.

Se også våre Soft dunputer og TENCEL® dunputer. 

 

Har du spørsmål om våre dundyner og dunputer, eller andre produkter vi har i butikken, så er det bare å ta kontakt med meg. 

Hilsen Maria 

E-post: maria@sovgodt.no/ Tlf: 95 96 71 95 


Neste

Forrige

Skriv en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres