Er du plaget med eksem eller sensitiv hud?

Skrevet mars 02, 2016 av Maria B. Sørbø | 0 kommentarer

Ved eksem eller sensitiv hud er det flere hensyn som må tas. Man må hele tiden tenke på hva huden blir utsatt for. Dette gjelder også når man sover. Både temperaturen i soverommet og valg av dyne er viktig å tenke over hvis man har hudplager. 

Varme provoserer frem kløe. Hold soverommet kjølig, gjerne under 18 grader. Sørg for å lufte godt og ha god luftsirkulasjon hele dagen. Hold soverommet rent og skift gjerne sengetøy minst hver 14. dag. Unngå å ha for mange små ting i rommet som samler støv. La barna sove i egen seng da det blir ekstra varmt når de ligger inntil foreldrene. Er det barnet som er plaget med huden og klør, bruk gjerne en heldekkende pysjamas og hold neglene korte så ikke barnet skraper seg opp. 

Hvilken dyne skal man velge? Flere dyner på markedet fungerer fint i forhold til sensitiv hud og/eller allergi. HEFEL har utviklet en egen Wellness serie hvor de har produsert allergidyner som er spesielt godt egnet for mennesker som er plaget med dette, blant annet dynen Wellness sensitive. 

HEFEL har valgt den innovative fiberen TENCEL® C for sine Wellness Sensitive dyner. TENCEL® fiber utmerker seg ved å være hudvennlig, har optimal fuktighetskontroll og svært aktive pusteegenskaper - ikke minst som følge av botanisk opprinnelse (100% tre). Etter intensiv forskning har det østerrikske selskapet Lenzing AG lykkes i å impregnere den naturlige TENCEL® fiberen med chitosan, et naturlig stoff av oseanisk opprinnelse. Chitosan kommer fra skallet til krepsdyr. 

Huden er det største organet mennesker har og den krever mye omsorg og beskyttelse. Chitosan er brukt i kosmetikk og legemidler, og er kjent for å lindre kløe. Det er celleregulerende, beskytter hud og har antibakterielle egenskaper. Sammen med TENCEL® fiber blir chitosan behagelig mot huden. TENCEL® C fungerer som fuktighets reservoar, beskytter huden opp til 50%, naturlig tap av fuktighet i huden reduseres og som et resultat økes hudens elastisitet. I tillegg stimulerer TENCEL® C cellefornyelsen, og huden vil se frisk og sunn ut.

 

HEFEL Wellness Sensitive dyne med det spesielle TENCEL® C fiberet i ytterstoffet er supplert med en kombinasjon av TENCEL® og mais i fyllet. 

Denne kan vaskes på 60 °C og er egnet for tørketrommel. 

 

 

Vi har også dyner som er godt egnet for barn med sensitiv hud. Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål om dette. 

Ønsker alle en fin onsdag! 

Hilsen Maria 

E-post: maria@sovgodt.no/Tlf: 95967195 


Neste

Forrige

Skriv en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres