Er du plaget av middallergi?

Skrevet november 01, 2016 av Maria B. Sørbø | 0 kommentarer

Middallergi er lett å forveksle med dunallergi eller med andre naturlige hår som dyner og puter kan være fylt med.

Middallergi oppstår som oftest allerede i barndommen, og er vanlig både blant jenter og gutter. Midd er en gruppe spindeldyr som er veldig små og derfor usynlig for øyet. Den trives og formerer seg i varme, fuktige og mørke miljøer hvor den får nok mat (hudavfall). Det er ikke selve midden man reagerer på, men middens avføring.

Midd i sengen er ikke et tegn på dårlig hygiene eller manglende rengjøring, bare dårlig ventilasjon eller høy luftfuktighet.

Mengden midd kan øke noe på sensommeren og høsten, men ettersom midden finnes i huset året rundt, er middallergi i motsetning til f.eks. pollenallergi ikke sesongbunden. Vanlige symptomer på middallergi er: 

  • Kløe i øynene
  • Eksem
  • Tett nese
  • Nysing og rennende nese 

En mer alvorlig reaksjon kan også føre til astmasymptomer som piping i brystet, pusteproblemer og unormal trøtthet.

Les mer om midd hos Norges astma og allergiforbund

Sørg for at middens livsbetingelser er dårligst mulig. Hold soverommet tørt, kjølig og rent. Luft dyner og puter godt. Skift sengetøy ofte, gjerne hver uke, og sørg for god kroppshygiene.

Sengeteppe er kun til for å imponere svigermor leste jeg en gang. Jeg smilte for meg selv, men det er noe i det. Sengeteppe er veldig pent, men  det stenger luften ute. Svette og varme fra natten blir værende i sengen, og det fører til at midden får perfekte levekår. 

Heldigvis har man en del valgmuligheter når man skal velge dyner, puter og sengetøy.


              

 

 

Vi har dynen for deg som har allergi. Wellness Vitasan er spesialutviklet for allergikere, og den gir aktiv beskyttelse gjennom hele natten. 

 

 

 

Ta gjerne kontakt med meg dersom du har spørsmål om vår allergidyne eller noen av våre andre produkter! 

Hilsen Maria  

E-post: maria@sovgodt.no/ Tlf: 95 96 71 95


Neste

Forrige

Skriv en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres