Fordeler med ulldyne

Skrevet november 16, 2016 av Maria B. Sørbø | 0 kommentarer

Det finnes flere fordeler med å sove i en ulldyne. Vi tenker gjerne at en ulldyne kan bli for varm, men vi må også huske at ull er temperaturregulerende. Ulldynens unike evne til å absorbere fuktighet opptil 1/3 av sin egen vekt er med å sikre et tørt soveklima. Ulldynen har heller ingen tilsatte kjemikalier, er naturlig flammehemmende og bidrar til å eliminere støvmidd. Mennesker som er allergisk mot ull kan trygt bruke en ulldyne med bomull eller tenceltrekk da ullallergi er en berøringsallergi.

Ull er et naturmateriale som både absorberer og frigjør fuktighet effektivt og dermed opprettholder kroppstemperatur uavhengig av omgivelsene. Nettopp fuktighet er en årsak til at mange mennesker sover urolig. Blir det for varmt så svetter vi mer. Vi blir rastløse, endrer gjerne sovestilling og tar av oss dynen for å kjøle oss ned. Kjøligere luft gjør at fuktigheten fordamper og man vil straks føle seg kald. Dette forstyrrer søvnen og kan være skadelig for immunforsvaret og øke produksjonen av stresshormoner. Ull skaper et mikroklima, som bistår i å regulere kroppstemperaturen og fuktigheten, og avlaster kroppen for termisk stress og fremmer en dypere og mer forfriskende søvn. Flere par strever med å velge dyner som passer begges behov, og enda vanskeligere blir det hvis man ønsker dobbeldyne. Mens den ene er for varm blir kanskje den andre fort kald. Da er ulldyne et svært godt valg. 

Hos sovgodt.no har vi tre forskjellige typer ulldyner som alle er helt fantastiske på sine måter. Vi har også en ulldyne til barn. Presentasjoner av disse ulldynene vil komme de neste ukene. 

Har du spørsmål er det bare å ta kontakt med meg. 

Hilsen Maria 

E-post: maria@sovgodt.no/ Tlf: 95 96 71 95 


Neste

Forrige

Skriv en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres