Hvorfor velge en dyne laget av naturmaterialer?

Skrevet oktober 24, 2015 av Maria B. Sørbø | 0 kommentarer

Vi mennesker svetter opptil 1 liter når vi sover om natten. Hvis du bruker sengetøy som ikke puster godt nok, vil det meste av denne fuktigheten absorberes av madrassen, noe som gjør den til en perfekt grobunn for støvmidd, mugg og sopp. Dette kan blant annet forverre hudsykdommer som eksem og andre allergier.

 Ulldyner og fiberdyner laget av Tencel leder fuktighet vekk fra kroppen og regulerer mikroklimaet rundt deg mens du sover. Ulldyner kan absorbere opp til 30%, og Tenceldyner som er laget av trefiber kan absorbere 50% av sin egen vekt i fuktighet bort fra huden din. Fuktigheten fordamper gjennom fiber i luften som gir deg et tørt og hygienisk soveklima. En dyne laget av disse materialene har særdeles god fuktighetskontroll sammenlignet med for eksempel en dundyne, og kan i stor grad redusere ubehag som nattsvette.

På grunn av dette er ulldyner, kamelhårsdyner, cashmereulldyner og Tencel ideelt for personer med allergier. Puter og dyner laget av disse materialene vil også gagne astmasyke over tid. Syntetfiber, dun eller fjærdyners indre går i oppløsning og genererer støv som kan forverre pusteproblemer og oppmuntre tilstedeværelsen av støvmidd.

Det er viktig å sørge for at middens livsbetingelser er dårligst mulig. På soverommet bør det være tørt, kjølig og rent. Invester derfor i dyner, puter og sengetøy som sikrer god ventilasjon, skift sengetøy ofte og sørg for god kroppshygiene.


Neste

Skriv en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres