Svetter barnet ditt om natta?

Skrevet juni 30, 2017 av Maria B. Sørbø | 0 kommentarer

Nattesvette hos barn er like vanlig som hos voksne. Er man usikker på hvorfor barnet svetter bør man kontakte fastlegen for en sjekk, men det finnes også helt ufarlige grunner til dette. Det at de har en liten kropp gjør at de blir fortere både varme og kalde enn oss voksne. De har høyere andel svettekjertler i forhold til kroppsstørrelse og temperatur reguleringssystemet til barna er ikke så modent. De tilbringer også flere timer i dyp søvn enn oss voksne. De kvitter seg med overskuddsvarme ved å svette fra hodebunn og nakke.

Hvis barnet føler seg varm eller har begynt å svette før det faller i dyp søvn er det gjerne et tegn på at barnet har for mye klær på seg eller har for varm dyne. Det er ikke uvanlig at vi nordmenn har dundyner hjemme. En dundyne isolerer veldig godt, men absorberer ikke fuktighet like effektivt som en dyne av ull eller tencel. Sjekk hvilken dyne barnet har, og vurder om den trenger og byttes hvis barnet er plaget med nattesvette. Ull og tencel bidrar til et tørt og behagelig sovemiljø.

Ta en titt på våre barnedyner, og legg merke til at vår ulldyne til barn kan vaskes på 40°C. De andre dynene vi tilbyr til barn kan vaskes på 60°C. 

Ta gjerne kontakt med meg dersom du har spørsmål eller trenger råd og veiledning når du skal velge dyne til både barn og voksne. 

Ønsker alle en herlig helg i sola :-) 

Hilsen Maria 

E-post: maria@sovgodt.no/Tlf: 95 96 71 95 


Neste

Forrige

Skriv en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres