Hvordan tar man best vare på ulldynen sin?

Skrevet april 23, 2016 av Maria B. Sørbø | 0 kommentarer

En ulldyne kan som regel ikke vaskes. Slik er det bare, men fortvil ikke over det. Regelmessig lufting og risting av dynen gjør samme nytten. Benytt deg av minusgradene på vinteren. Kryper gradestokken under minus 10 °C tar kulden knekken på midd. Har du mulighet kan du gjerne legge dyna ned i snøen. Luft gjerne i flere timer, og heng den opp når du tar den inn så kulde og fuktighet fordamper. 

Ull puster aktivt og absorberer fuktighet helt utmerket. Den absorberer opp til 30 % av sin egen vekt og er med å sikre et tørt soveklima. Hvor blir fuktigheten av? I stedet for å trekke inn i ulldynen eller ned i madrassen som den gjerne gjør i sengetøy uten disse egenskapene, så absorberes fuktigheten ut i lufta.

Er uhellet ute og du trenger å vaske bort flekker fra ulldynen bør du punktvaske den. Fukt en klut og bruk en teskje Milo ullvask og en teskje hvit eddik. Vær forsiktig, ikke gni på flekken, bare la dette trekke inn noen minutter. Skyll deretter kluten i kaldt vann, bruk den skånsomt på flekken til den og såperester blir borte. 

Vask sengetøyet ditt minst hver 14. dag. Det er også med å beskytte ulldynen din og bidrar til at den får enda lenger levetid. 

Sov godt - og husk at ull er gull! 

Se vårt utvalg ulldyner til store og små her - og legg merke til at grunnet en spesiell etterbehandlingsteknikk så kan barnedynene vaskes på 40 °C. 

Ønsker alle en fin lørdag! 

Hilsen Maria 

E-post: maria@sovgodt.no/Tlf: 95 96 71 95 


Neste

Forrige

Skriv en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres