HEFEL er opptatt av dyrevern. Er du?

Skrevet april 15, 2016 av Maria B. Sørbø | 0 kommentarer

Hei,

Jeg får av og til spørsmål fra kunder om hvordan dyrene har blitt ivaretatt i prosessen når man skal ha for eksempel ull eller dun til produksjon av dyner og puter. Heldigvis kan jeg fortelle at HEFEL stiller strenge krav og har høyt fokus på at dyrene behandles på en forsvarlig måte. Det er også noe som er viktig for meg som skal selge varene. Litt kort fortalt om hvor dyrene lever og hvordan de behandles: 

 

DUN OG FJÆR

Andedunen er hentet fra Mallard hun-ender i Pyreneene. HEFEL garanterer at dun og fjær ikke blir plukket fra levende fugler. Leverandører blir nøye kontrollert for å sikre etterlevelse av denne kvalitetsstandarden.

 

 

 

           

 

 

 

Edderdun kommer fra ærfugl på Island. Dette er en fredet art. I hekkesesongen napper hun-fuglen sine største og varmeste dun som brukes til å holde eggene og senere kyllingene varme. Siden det ikke er tiltatt å drive oppdrett av ærfuglen, håndplukkes dunen varsomt fra redet etter mor og barn har forlatt det.

 

 

ULL

Cashmeregeitene lever på høye vidder opp til 5000 moh i Himalaya. De blir ikke klippet. I stedet blir deres fine hår kjemmet ut for hånd en gang i året. Utbyttet per geit er bare 100-300 gram. 

Kamelhåret kommer fra Bactrian kameler i Mongolia. Håret blir samlet når kamelen mister hår i stedet for å klippe det av. 

Merinoullen er kun hentet fra franske frittgående sauer som lever på grensen mellom Frankrike og Spania i Pyreneene. Sauene blir klippet på forsvarlig måte.  

Ta gjerne kontakt med meg dersom du har du spørsmål eller trenger råd og veiledning til valg av dyne og pute.

Hilsen Maria 

E-post: maria@sovgodt.no/Tlf: 95 96 71 95 


Neste

Forrige

Skriv en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres