Blogg

Hvilken pute bruker jeg?

Skrevet januar 21, 2018 av Lager Lager | 0 kommentarer

For meg er det viktig med god støtte for nakken. Jeg trenger å ligge stabilt og godt. Derfor har valget falt på Visco classic puten. Dette er en nakkepute, men med klassisk puteform. 

Den viscoelastiske kjernen justerer seg etter hvor du ligger med hodet for å sikre maksimal trykkavlastning. Den reagerer kun på trykket fra hodet, og ikke temperatur. Det betyr at den ikke er kald når jeg legger meg. 

Jeg er så glad i denne puten, men liker å variere litt. Det liker nakken også, så da har jeg i tillegg en tencel dunpute i senga. 

Det er så godt å sove godt :-) 

Ha en fin søndag! 

Hilsen Maria 

 

Foretrekker du dun, men er usikker på om det er riktig for deg?

Skrevet januar 13, 2018 av Maria B. Sørbø | 0 kommentarer

Hei,

Er det vinter hos deg? I Oslo er det bra vinterdager nå, og når vinteren er fin da liker jeg den. Jeg bor i skiløypa, og stortrives med det, så la dette vare en stund.

Men vinteren blir ikke bra hvis du fryser på natta. Da stjeler den nattesøvnen fra deg. Hvis du ønsker deg en dyne som holder godt på varmen, så er dundyne et godt valg. Men har du også behov for at den absorberer fuktighet effektivt? Tencel dundyne kombinerer varm, lett  og fluffy dun med aktivt pustende og klimaregulerende tencel fiber. Helt ideelt! 

HEFEL er den første leverandøren som har produsert både en dyne og pute hvor disse fibrene er satt sammen.       Dunens alle beste evne er hvordan den isolerer. Dun passer bra til frysepinner. Vanligvis anbefaler jeg ikke dun til mennesker som for eksempel er plaget med nattesvette, men dersom ikke problemet er for stort så kan man altså her få en perfekt kombinasjon av isolering - og absorberingsevne dersom man foretrekker dun.  

Merk deg at vi har Tencel dunpute også. 

Ta gjerne  kontakt med meg dersom du har spørsmål om vår tencel dundyne eller noen av våre andre produkter. 

Ønsker deg en fortsatt god helg! 

Hilsen Maria

E-post: maria@sovgodt.no /Tlf: 95 96 71 95

Hør om produktene damen bak kronisklykkelig.no sover i!

Skrevet oktober 15, 2017 av Maria B. Sørbø | 0 kommentarer

Hei,

Anita bak bloggen kronisklykkelig.no skriver om sitt liv med kronisk sykdom. Hennes sykdom gjør at hun dessverre er sterkt plaget med nattesvette, som igjen medfører til dårlig søvn. Vi har prøvd å hjelpe henne til å få det litt bedre. Før sommeren valgte vi dyne, pute og sengetøy til henne, som vi hadde tro på at ville bidra til bedre nattesøvn. På fredag la hun ut en bloggartikkel om hvordan det har gått, og hun gir også et eksklusivt tilbud for sine lesere. Vel verdt å lese! 

Produktene Anita sover i: 

Edition 101 dyne: Dyne fylt med tencelfiber absorberer fuktighet svært effektivt. Det tar ikke bort nattesvette problemet, men bidrar til et tørrere soveklima da fuktigheten absorberer ut i lufta i stedet for at det blir i dyna og absorberer ned i madrassen. Alternativt fungerer ull like bra. Forskjellen er at en tenceldyne kan man vaske på 60 grader. En ulldyne skal luftes. 

Edition 101 pute: En pute med de samme kvalitetene som dynen. Plages man med nattesvette i nakke/hoderegionen er valg av pute viktig. Dette er en klassisk pute. Fyllet er enkelt å ta ut/inn så her kan man enkelt tilpasse selv hvor høy eller flat man vil ha den. 

Tencel sengetøy og laken: Velger man også sengetøy og laken i tencel blir det helt komplett. Tencel absorberer 50 % mer fuktighet enn bomull så da vil resultatet bli vesentlig forskjellig dersom man plages av nattesvette. Lakenet er mykt og tettvevd. Sengetøyet er glansfullt og silkemykt, så i tillegg til høy nytteverdi så er det også elegant og finnes i flere fine farger og mønster. 

Edition 101 dyne og pute gikk raskt ut av butikken i helga, men jeg har bestilt mer varer som er underveis. Om 2-3 uker er lageret fylt opp, så jeg anbefaler å legge inn en bestilling så snart som mulig dersom man ønsker dette. Jeg vil oppdatere deg så snart det er på plass, og få sendt/levert snarest mulig. 

Gode alternativer til Edition 101: KlimaControl comfort og Bio-ulldyne

Ta gjerne kontakt med meg dersom du har spørsmål.

Hilsen Maria 

E-post: maria@sovgodt.no/ Tlf: 95 96 71 95

Illustrasjonsbilde

Lurer du på hvilken dynestørrelse du skal velge til barna dine?

Skrevet september 23, 2017 av Maria B. Sørbø | 0 kommentarer

Hei,

Det kan være litt forvirrende å vite hva man trenger av størrelser til barna for det er en del å velge mellom, og det er ingen fasit på det heller. Folk velger forskjellig. Noen går over til stor dyne tidligere enn andre. Noen dropper den minste dyna helt. 

Når jeg prøver å tenke tilbake på hva jeg gjorde med mine barn så husker jeg ikke når de gikk fra den ene størrelsen til den neste, men her er en pekepinn på hvilken dynestørrelse som kan passe til når.

Babydyne: 65x80 - Dette er den aller minste babydynen. Den kan være fin å bruke i vugga eller i vognbagen. 

Barnepute: 35x40 - Dette er en lav pute som er tilpasset babyer siden de ikke skal ligge høyt med hodet. Helt i starten trenger ofte ikke barnet pute i det hele tatt, men når man vil ta det i bruk så er dette standard størrelsen. 

Barnedyne: 80x100 - Denne størrelsen passer godt i sprinkelseng, og noen bruker den størrelsen der fra starten. Den kan også passe fint i vogn. Passer best opp til ca 2 år. Naturlig putevalg til denne dynen er fortsatt størrelse 35x40.  

Juniordyne: 100x135 - Dette er en juniordyne som passer fint fra ca 2 år og frem til man velger å gå over til stor dyne. Fin hvis barnet har gått over til litt større barneseng, men kan også brukes i sprinkelseng. Som vi alle vet våkner gjerne barna like godt utenfor eller oppå dynen som under, så det kan etterhvert være greit å få litt størrelse på den. Junior putestørrelse er 40x60.

Fra ca 3-4 år velger mange å gi barna en voksendyne i 140x220 eller 140x200. Da er også tiden inne for en vanlig standard putestørrelse på 50x70 om man ikke allerede har startet med det. 

Jo, nå husker jeg at min datter Isabella sluttet med sprinkelseng lenge før lillebror Casper, fordi hun allerede før hun var 2 år klatret ut av den hver natt og landet på gulvet med et lite dunk. Da var det bare å skaffe større seng og litt større dyne til henne :-) 

Ta gjerne kontakt dersom du har noen spørsmål, og ta gjerne en titt på vårt utvalg til barn

Riktig god helg! 

Hilsen Maria 

E-post: maria@sovgodt.no / Tlf: 95 96 71 95

Vi feirer hverdagen igjen med 25 % avslag på alle barneprodukter

Skrevet august 26, 2017 av Maria B. Sørbø | 0 kommentarer

Hei kjære kunder,


Sommerferien er over for de fleste. Barn er tilbake på skole og i barnehage, og vi voksne på jobb. 

Hverdagen kommer alltid litt brått på etter flere uker der batteriene stort sett har ligget til lading, men det er jo på grunn av hverdagen at ferien er så fantastisk. La oss feire hverdagen litt!


Har du barn eller barnebarn som trenger ny dyne eller pute? De neste ukene får dere hele 25 % avslag på alle barneprodukter. Husk at barn også kan ha spesielle behov ved valg av dyne. Det kan være sensitiv hud, at de blir for varme om natta eller at de svetter om natta. 

Les gjerne bloggartikkelen: Svetter barnet ditt om natta?

Rabattkode: BARN

Denne rabattkoden gjelder frem til 15. september. 

Vil du se på vårt utvalg med en gang? 


Ønsker dere alle en fortsatt god helg! 

Hilsen Maria 

E-post: maria@sovgodt.no / Tlf: 95 96 71 95 

Åpningstider i sommer og et godt tilbud på kjølig sommerdyne til deg

Skrevet juli 10, 2017 av Maria B. Sørbø | 0 kommentarer

Hei dere,

Mange av dere nyter nok sommerferien allerede. Jeg nyter sommeren til tross for veldig mye regn i Oslo akkurat i dag, men tar først ferie fra neste mandag den 17. juli. I den forbindelse vil det bli noe begrenset med sende/leveringsdager her i butikken. 

Butikken er alltid åpen. Jeg tar alltid imot beskjeder på E-post, Facebook, SMS eller der det måtte passe best for deg. Jeg prøver også å svare på telefonen hvis du ringer. Legg igjen en beskjed dersom jeg ikke tar den, så ringer jeg deg opp igjen. Siste forsendelse før ferie blir lørdag 15. juli. Deretter kommer jeg tilbake og sender ut bestillinger den 1-2. august. Fra fredag 11. august er jeg ordentlig på plass, og vi er tilbake på kjapp sende/leveringstid :-) 

Vår leverandør HEFEL har sommerstengt fabrikk mellom 24. juli - 16. august. Varer jeg ikke har på lager vil derfor ha lengre leveringstid enn 3 uker i denne perioden. Ønsker dere en bestillingsvare nå vil det ta ca 3 uker fra 16. august. 

Jeg vil gjerne gi dere et godt tilbud på vår kjølige sommerdyne ut denne uken mens vi enda kan få pakkene avgårde i full fart. Dere får 20 % avslag. Bruk rabattkoden: SOMMER 

Vil du sikre deg den med en gang?

Ellers gjenstår det bare å ønske dere alle en riktig god sommer! Nyt sol og varme, sjø, fjell, innland eller utland. Kanskje du er hjemme - det er også deilig! 

Sommerhilsener fra Maria 

E-post: maria@sovgodt.no/ Tlf: 95 96 71 95 

Svetter barnet ditt om natta?

Skrevet juni 30, 2017 av Maria B. Sørbø | 0 kommentarer

Nattesvette hos barn er like vanlig som hos voksne. Er man usikker på hvorfor barnet svetter bør man kontakte fastlegen for en sjekk, men det finnes også helt ufarlige grunner til dette. Det at de har en liten kropp gjør at de blir fortere både varme og kalde enn oss voksne. De har høyere andel svettekjertler i forhold til kroppsstørrelse og temperatur reguleringssystemet til barna er ikke så modent. De tilbringer også flere timer i dyp søvn enn oss voksne. De kvitter seg med overskuddsvarme ved å svette fra hodebunn og nakke.

Hvis barnet føler seg varm eller har begynt å svette før det faller i dyp søvn er det gjerne et tegn på at barnet har for mye klær på seg eller har for varm dyne. Det er ikke uvanlig at vi nordmenn har dundyner hjemme. En dundyne isolerer veldig godt, men absorberer ikke fuktighet like effektivt som en dyne av ull eller tencel. Sjekk hvilken dyne barnet har, og vurder om den trenger og byttes hvis barnet er plaget med nattesvette. Ull og tencel bidrar til et tørt og behagelig sovemiljø.

Ta en titt på våre barnedyner, og legg merke til at vår ulldyne til barn kan vaskes på 40°C. De andre dynene vi tilbyr til barn kan vaskes på 60°C. 

Ta gjerne kontakt med meg dersom du har spørsmål eller trenger råd og veiledning når du skal velge dyne til både barn og voksne. 

Ønsker alle en herlig helg i sola :-) 

Hilsen Maria 

E-post: maria@sovgodt.no/Tlf: 95 96 71 95 

1 2 3 10 Neste »